Herkenbaar? 

Ik heb geen tijd om boeken te lezen nu ik kids heb

Herken je deze overtuiging? Ik had deze eigenlijk al voordat ik kinderen had. Mijn tijd vulde ik toen voornamelijk met heel hard werken. Boeken lezen deed ik alleen in de vakantie. En dan vond ik het heerlijk. Maar in het dagelijks leven, had ik daar geen tijd voor. En dat terwijl ik vroeger als kind dagen lezend kon doorbrengen.

(Geen zin in een blog, maar wil je gewoon boekentips? Scroll even naar beneden!)

Ergens afgelopen voorjaar kwam bij mij de omslag. Wat het triggerde weet ik niet precies, waarschijnlijk iets op Instagram, maar ik kreeg opeens zin om weer te lezen. Ik kocht het boek “druk zijn is een keuze” van Yvette van @Simpleorganizing. Dit leek me een goede titel om en te lezen, en te leren beter met mijn tijd om te gaan. Ik verslond het boek in een week. Blijkbaar lukte het me wel om hier tijd voor te maken! En het was heerlijk. Ik besloot te stoppen met denken dat ik geen tijd had om te lezen en er een prioriteit van te maken.

Ik heb al best veel berichtjes ontvangen van meiden die doordat ik deelde over mijn voornemen om meer te lezen ook meer zijn gaan lezen. En zelfs dezelfde boeken zijn gaan lezen als ik. Daarom Bij deze wat tips.

Hoe ik als “drukke” moeder tijd maak om te lezen, tips voor jou:

  • Reserveer een vast tijdstip waarop je het lekker vind om te lezen (voor mij ’s morgens voordat de kids wakker worden, voor jou misschien ’s avonds voor je naar bed gaat)
  • Wees je bewust van zaken die tijd kosten die je wilt ruilen voor lezen. Voor mij: tv kijken en op mijn telefoon scrollen.. maar je kunt ook besluiten eens een avondje het speelgoed niet op te ruimen.
  • Zorg voor een klein voorraadje boeken die je graag wilt lezen, hieronder een paar tips!

Boeken tips voor jou:

Note: ik heb een affliate partnership bij bol.com. Als je het boek via deze link koopt dan krijg ik een kleine beloning omdat je via mij komt. Super tof als je dat doet!

Een must read voor iedere ambitieuze moeder. Elsbeth inspireert op een hele positieve manier over hoe je ook naar de combinatie werk en moederschap kan kijken. Ze haalt op een leuke manier wetenschappelijke literatuur aan en geeft veel praktijk voorbeelden.

Echt een mega aanrader. Geschreven alsof hij het zo aan je vertelt, met super veel praktische en aansprekende voorbeelden vertelt Ali B over zijn reis in persoonlijke ontwikkeling. Welke lessen hij heeft geleerd (met weer voorbeelden voor nieuwe boeken!) en hoe hij het heeft toegepast.

Dit boek is echt zo motiverend als iedereen zegt! Mooie eye openers over excuses die we vaak hebben om iets niet te doen.

Eerste boek toen ik weer begon te lezen, veel verhelderende inzichten!

Wow! Een open en eerlijk verhaal over moeder worden en hoe je je hier ook over kunt voelen. Het boek leest als een groot interview en heeft me echt geraakt.

Zeer vermakelijk en inspirerend boek! Vooral als je net als ik bezig bent met de wet van Aantrekking. 

Kreeg ik aangeraden van een vriendin. Leuk inkijkje in hekserij. Niet dat ik daarvan ben of wil worden. Maar wel leuke inzichten in hoe wij leven met de energie van onze omgeving.

Meer leren over de rolverdeling tussen man en vrouw. Waarom we doen wat we doen en wat je hieraan kunt veranderen. 

Ik volg Margot al langer op Instagram. Ze kan heel grappig schrijven. Een leuk ervaringsverhaal! 

De nieuwe vrouw

Intregerend boek over hoe luisteren naar je cyclus je veel effectiever kan maken. 

Leest makkelijk weg en een goed naslag werk. Je kunt het boek alleen bestellen op de site van Lena.