Overmij

Hi! Ik ben Maudy en ik houd van uitdagingen

Net als jij worstel ik met de lastige spagaat voor moeders: aan de ene kant je ambities en je energie op werkgebied en aan de andere kant wordt er thuis veel van je verwacht. Hoe combineer je werk en gezin op zo’n manier dat je het zelf ook leuk vindt? Zonder schuldgevoel en het liefst met meer tijd voor jezelf?

Als (Freelance ) Productowner heb ik jarenlang de producten voor mijn werkgevers en hun klanten zo leuk en makkelijk mogelijk gemaakt. Ik maak complexe situaties makkelijk en krijg dingen voor elkaar waar anderen vastlopen. Als mensen iets gefixt willen hebben vragen ze mij. Deze skills ga ik nu inzetten voor mijn nieuwe klant, jij, druk werkende/ ambitieuze moeder.

Mijn leven  

Samen met Emiel en mijn twee zoontjes Yessin (6) en Mariz (2) woon ik in Enkhuizen. We wonen in een oude stolp boerderij midden in de binnenstad.

Gaan wonen in Enkhuizen is voor ons een hele bewuste keuze.  De rust en de ruimte vind ik, vooral nu met kleine kinderen, heerlijk.

Nu ik werkzaam ben als freelancer, ben ik zo blij met de vrijheid die dit leven als zelfstandig ondernemer mij biedt.

In de zoektocht naar de optimale combinatie van mijn werk en gezin, heb ik het afgelopen jaar veel stappen gemaakt. Keuzes gemaakt die mijn leven positief hebben beïnvloed.

Het is mijn missie om drukbezette ambitieuze moeders te laten inzien dat het het runnen van een gezin en het hebben van een toffe baan moeiteloos en met plezier kan. Waarbij je ook nog eens tijd overhoudt voor jezelf.

Boerderij

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Ballenhooghouden

Welke woorden typeren mij? 

Enthousiast 

Energiek 

Praktisch 

Open en echt  

 

 

LetMaudyfixitlogo

Jeetje, dat je al tot hier bent gekomen met lezen! Wil je nog meer achtergrond over mij? Lees hieronder over mijn leven voor- en nadat ik kinderen kreeg in een notendop. Maar ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jou! Wat brengt je hier op mijn website, en waarom ben je zover gekomen met lezen? Ik kom graag met je in contact. Stuur me een DM op Instagram! 

Mijn leven voordat ik kinderen kreeg

Ik ben misschien onbewust altijd een strebertje geweest. Een jonge leerling en toen bleek dat ik goed kon leren haalde ik op 17 jarige leeftijd het VWO en op mijn 21e was de Master in Business Administration een feit. Na een korte tijd Spaans te hebben geleerd in Barcelona kon het werkende leven beginnen. En ondanks dat ik altijd heb gezegd dat ik met dat diploma op zak gewoon weer achter de kassa zou gaan beviel dat wonderbaarlijk goed. Ik werkte in een bedrijf waar ik als 24 jarige starter heel veel kansen kreeg en op mijn 25e stuurde ik al een afdeling met 80 mensen aan. Dat bedrijf was DSB Bank en jij weet vast hoe het daarmee is afgelopen. Maar juist dat was voor mij een super leerzame ervaring. Onder hoge druk op zo’n bijzondere wijze met mensen samen werken, jezelf leren kennen: ik leerde dat ik “aan” ga van uitdaging. Op momenten dat andere mensen afhaken/bezwijken onder de druk gaan bij mij juist de schouders eronder. “You rise to the occasion” omschreef iemand eens mooi. En een uitdagende klus is voor mij de beste “occasion”. Een complexe situatie makkelijk maken en voor elkaar krijgen wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. Dat is wat ik graag doe. Van een ondergaande bank naar het meehelpen opbouwen van een nieuwe bank. Een droomkans!

Als een van de eerste medewerkers mocht ik starten bij online bank Knab. Toen nog Bank van Morgen, dat echt begon als een visie op een leeg vel papier. Ook hier weer kreeg ik als midden twintiger met relatief weinig ervaring veel kansen. Mijn allereerste opdracht was als ik er nu op terugkijk, bizar. Wat een verantwoordelijkheid voor zo’n broekie.

Rene Frijters, de oprichter van Knab, zei “Jij mag wel zorgen dat de betaal en spaarrekening er komen Maudy”. Tot op de dag van vandaag, vraag ik me nog wel eens  soms vraag ik me  af of hij ook echt verwachtte dat het mij zou lukken. Maar het lukte en in 2 jaar bouwden we een geheel nieuwe bank. Het zal je niet verbazen, Knab voelt nog altijd een beetje als mijn kindje.

Een complexe situatie duidelijker en makkelijker maken en dan onder tijdsdruk het maximale presteren dat is wat ik goed kan.

Mijn leven nadat ik kinderen kreeg

Na die hectische tijd van het begin bij Knab was ik inmiddels bijna dertig en wel toe aan een echt kindje. Wat een geluk: Yessin werd geboren! En man, wat was ik overdonderd. Ik dacht dat ik heel wat aan kon, on top of the world. Maar de impact van een baby, de mega verandering van je leven die had ik onderschat. Mensen zeggen wel: “geniet er nog maar van” of “je leven verandert compleet” maar je voelt dat pas echt als je het meemaakt. Ik vond het prachtig om moeder te zijn, genoot van de kleine en het zorgen voor hem, maar ik vond het ook heftig. Zoveel verantwoordelijkheid en niet meer de vrijheid om de deur achter me dicht te trekken, wanneer ik dat wilde.

Maar ook samen, met Emiel, was het een uitdaging. Het voelde alsof mijn leven volledig was veranderd maar dat van hem veel minder. Dat zorgde ook voor strubbelingen, ik voelde me soms eenzaam en we hebben dat eerste jaar echt moeite gehad ons gezinsleven te “vinden”. Om nog maar niet te spreken over werk: daar wilde ik gewoon nog steeds “vlammen”.  Gaan en full focus presteren. Maar het voelde alsof dat niet volledig kon omdat mijn tijd zo werd beperkt door alle verplichtingen thuis. Kortom, mij viel de combinatie werk- en moederschap zwaarder dan ik verwachtte.
Tegelijkertijd zag ik dit ook als een mooie ‘occasion’ om de schouders eronder te zetten: het gaat ons lukken!

En dat lukt ook. Inmiddels kan ik oprecht zeggen, dat we met onze twee jongens een redelijke balans hebben gevonden.

We hebben nu een soort van evenwicht thuis, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. En juist dat, het minder rooskleurige verhaal, vormt de bron van mijn inspiratie om deze prachtige en overweldigende reis te delen.