Helweek 

Waarom zou je iedere dag 5 uur opstaan?

 

De eerste week van januari 2021 deed ik mee met de Helweek van Meetings in the Sun. Vlak voor de kerst was een strengere lockdown aangekondigd. De kinderen mochten niet naar school of de opvang het zou qua planning dus een uitdagende tijd worden.

Al eerder had ik gehoord over een zogenaamde Hellweek. Het idee is gebaseerd op het boek van Erik Bertrand “hellweek, seven days to be your best self”. Het boek ook lezen?

 

Inmiddels ken je misschien mijn interesse in “hoe je zo slim en efficiënt mogelijk kunt werken en leven en vooral: jezelf daar goed bij voelen”. Daarom sprak dit “experiment me wel aan.

In deze lockdown werden we als werkende ouders uitgedaagd ons leven anders in te delen en voor mij ligt het gevaar op de hoek dan alles te zijn behalve “mijn best self”.

Het boek begint met de stelling: “je kunt meer dan je denkt” en er zijn een aantal regels, de belangrijkste:
– iedere dag 5u op
– beginnen met een uur sporten
– iedere avond 22u naar bed
– geen tv, surfen op internet of andere afleiding
– gezond eten en drinken
– geen alcohol

Verder kent iedere dag een thema waarmee je op die dag aan de slag gaat: gewoontes, focus&modus, time management, uit je comfortzone, rust, innerlijke dialoog en zaken in perspectief plaatsen.

En dan vergeet ik nog een niet onbelangrijk detail. In de nacht van donderdag op vrijdag is het de bedoeling dat je niet slaapt!

En hoe is die helweek bevallen?

Super goed! In de eerste dagen na het experiment was ik nog bang dat het wellicht teveel een aanslag op mijn immuunsysteem zou zijn en ik ziek zou worden maar zeker niet. En na twee dagen weer om 7uur te zijn opgestaan heb ik mijn – inmiddels vaste- ochtendritueel zo aangepast dat ik altijd om 6u opsta een eerst een uurtje voor mezelf heb voordat de kinderen wakker worden.

Ook haalde deze week weer veel dingen op het gebied van slimmer omgaan met je tijd bij me naar boven waardoor ik weer meer focus heb op dingen echt afmaken, taken van eenzelfde soort bundelen en stoppen op dagen dat je echt niet productief bent.

Regelmatig denk ik nog met heimwee aan deze week terug. Dus heb ik besloten de eerste week van april, wanneer meetings in the sun de hellweek weer organiseert ook mee te doen! Vind je het leuk dit experiment ook aan te gaan? Doe dan met me mee! Als je je via onderstaande link aanmeld dan wordt ik voor deze tip aan jou beloond. Neem contact met me op, dan delen we het voordeel ?